Dziś dla wielbicielek klasyki propozycja wielkanocnego stołu w kolorach eleganckiej bieli i srebrze, spowitymi wiosenną zielenią.
Centrum naszego stołu stanowi dekoracyjne jajo z bukszpanu.
Jak wykonać bukszpanowe jajo?
Z cienkiej plastikowej lub metalowej siatki o gęstych oczkach wytnij jajo. Możesz też użyć siatki antypoślizgowej do dywanów. Przetykaj i przeciągaj małe gałązki bukszpanu przez dziurki w siatce. Staraj się aby z wierzchu gałązki wystawały mniej-więcej na tej samej wysokości.
Po wypełnieniu siatki bukszpanem wystające od spodu gałązki przycinamy równo. Wówczas jajko równomiernie rozłoży się na stole. Odcinając gałązki zostaw odstęp od siatki na ok 1 -1,5 cm. Wówczas gałązki nie będą wypadały a kompozycja będzie miała zwartą formę.
Jak wykonać wiszący zielony klosz opisaliśmy w tym artykule.
Zieleń bardzo ożywia wielkanocny stół.
Poza zielonym żywym bukszpanem wykorzystaliśmy niewiarygodnie realistyczne sztuczne hiacynty i urocze wijące się sztuczne rośliny.
Hiacynty pięknie zaprezentują się nie tylko w wazonach, ale w ozdobnych doniczkach Lene Bjerre Design.
Na naszym eleganckim wielkanocnym stole nie może zabraknąć białych świec. W tym przypadku w duecie z pięknymi lustrzanymi tacami.
Wielkanocne dekoracje wzbogacą odświętny charakter nakrycia stołu.
Całość dopełniamy kolorowymi zielonymi kieliszkami z serii Abeille z La Rochere, białą ceramiką z motywami świątecznymi i zielonymi serwetkami z wielkanocnym jajkiem.
Powodzenia w tworzeniu Waszych własnych aranżacji wielkanocnych.
Wesołych Świąt!!!